Books

Books

Gruwelijke Gorilla – Tony Ross en Jeanne Willis

Muis is op de vlucht voor Gorilla terwijl ze haar babymuis zoekt. De Gorilla wil hem juist aan haar teruggeven. Centraal staat de wanhoop van de Muis, ze is haar kind kwijt!

 

Killer Gorilla – Tony Ross and Jeanne Willis

Mouse is on the run from Gorilla while she is looking for her baby. The Gorilla however, is trying to give Baby Mouse back to her. Central is the desperation of the Mouse, she has lost someone very important!

 

Sneeuwwitje breit een monster – Annemarie van Haeringen

Het geitje Sneeuwwitje is onzeker maar als snel maakt ze een ontwikkeling door. Ze komt erachter dat je de angsten die je zelf kan verzinnen, ook zelf kan óverwinnen: Sneeuwwitje maakt haar zelfbedachte monster ook zelf weer onschadelijk.

 

Van de ezel die bleef staan – Jan De Kinder

Het verhaal gaat over een ezel die wordt gelokt met een wortel zodat hij als pakezel gebruikt kan worden. Tenminste, dat wil de man met de hoed die zich de ezel heeft toegeëigend. De ezel denkt daar heel anders over en verzet geen stap meer.

 

Held op sokken – Bette Westera en Thé Tjong-Khing

Wat of wie is een held? In een kasteel wonen verschillende ridders die ieder op hun eigen manier erg stoer doen over hun heldendaden. Ridder Roderik blijft in het kasteel om huishoudelijke klusjes te doen. Hij is niet geïnteresseerd in het uitvoeren van heldhaftige dingen. De jonkvrouwen hebben geen oog voor hem. Totdat blijkt dat hij iets bijzonders kan.

 

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft – Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch

In zijn zoektocht komt de mol langs allerlei dieren. In de tekst die tussen haakjes is geplaatst geeft de verteller beeldend weer hoe zij poepen. Daarnaast staat het gedrag van de mol en de dieren centraal. In de illustraties is de stemming van de mol af te lezen aan zijn lichaamshouding. Zo begint de mol glimlachend zijn dag, gaat dan op hoge poten op onderzoek uit. Terwijl de mol opgewonden op zoek is naar de dader en wraak wil nemen, lijken de andere dieren kalm en laten zich niet opjutten. Wie is hier nu de bullebak..?

 

Ventje zoekt een vriendje – Ted van Lieshout en Ingrid & Dieter Schubert

Ventje is een jongetje dat verkleed buiten speelt. Hij is op zoek naar een vriendje maar ze zijn te klein of zeggen niets terug. Op een dag vindt Ventje een Vriendje en troont hem mee naar huis. Trots laat hij aan zijn mama Vriendje zien. Waarschijnlijk schrikt zijn mama van de reus en verbiedt Ventje zijn Vriendje mee naar binnen te nemen. Op verschillende manieren probeert Ventje, Vriendje bij zich te houden. Tot dat…

 

Ik ben de STERKSTE! – Jan de Kinder (verschijnt eind juni 2017)

Big draagt de sportkleding van een gewichtheffer, op zijn hemd staat een grote rode ster. Hij vindt zichzelf ook een ster en denkt dat hij wel een olifant kan optillen. Olifant moet eerst niet zoveel van Big hebben maar uiteindelijk helpt hij Big toch een handje. Heeft Big dat door? De tekeningen laten het verhaal vanuit een ander perspectief zien. Een boom en allerlei dieren zijn een stille getuige van de krachtmeting. De lezer kan zelf invullen wat er nu wel en niet gebeurt.

 

Foreign Rights

For more information regarding translation or production grants for the reading manuals and the tactile picture books by Picture Books Plus please send an e-mail to , Colette Pelt, Info@PrentenboekenPlus.nl .