Stereo-lezen is ongelofelijk knap.

Fenna van tien kan Engels en Nederlands tegelijk lezen! ‪Op tafel liggen twee prentenboeken met braille, links de Nederlandstalige en rechts de Engelstalige versie. Binnenkort is op deze website te horen wat voor een prachtige uitspraak Fenna heeft.
Read more

Nieuw www. PrentenboekenPlus.nl

De website over prentenboekboekbewerkingen voor blinde kinderen is flink onder handen genomen en heeft een nieuwe naam: www.PrentenboekenPlus.nl  Prachtige foto’s geven een duidelijk beeld van de mogelijkheden van deze speciale boeken voor blinde en slechtziende kinderen.
Read more

Pilot 2.5D prentenboek afgerond

Lang is er achter de schermen gewerkt. Veel onderzoek is gedaan. Verschillende versies zijn getest maar de pilot is nu klaar. De eerste officiële versie van Gruwelijke Gorilla van Jeanne Willis en Tony Ross bewerkt, volgens het concept van Colette Pelt en met illustraties van Robin Ottens, is afgerond. Meer informatie en illustraties zijn te ...
Read more

Alle observaties een succes!

Van Limburg tot Friesland heb ik gereisd om kinderen te observeren die werden voorgelezen uit de Gruwelijke Gorilla. Hiermee zijn alle observaties van jonge blinde lezer met ziende voorlezer afgerond en er is maar één conclusie te trekken: zij willen meer!
Read more

Eerste observatie een succes!

Een blind meisje dat voorgelezen wordt en al nieuwsgierig vooruit bladert om de tekeningen en woorden te lezen. Dat is wat PrentenboekenPlus bereikt!
Read more