For education professionals
Picture Books Plus

Enjoying a nice picture book is not evident for every child.

For education professionals
Picture Books Plus

Kinderen met visuele, auditieve of communicatieve beperking kunnen verschillende problemen ervaren wanneer zij samen met een volwassene een prentenboek lezen.

For education professionals
Picture Books Plus

Speciaal voor begeleiders van deze kinderen ontwikkelt Stichting PrentenboekenPlus prentenboeken die als doel hebben het uitlokken van communicatie.

Een methode die inspireert

PrentenboekenPlus leent prentenboekensets uit aan onderwijsprofessionals in het regulier en speciaal basisonderwijs. De doelgroep bestaat uit kinderen met spraak-taalontwikkelingsstoornissen, achterstanden in de taalontwikkeling en leerlingen met een beperkte spanningsboog.

Leerlingen zijn stuk voor stuk enthousiast als de befaamde roze doos geopend wordt. Eerst maken ze kennis met het voorwerp, dat erin zit, vervolgens gaan we aan de slag met het prentenboek. Zij mogen het bewerkte boek gebruiken en doordat dit voelbaar is, kunnen zij hun concentratie veel langer vasthouden, hun aandacht richten op het boek en het verhaal. De handleiding biedt veel houvast en geeft een nieuwe kijk op het uitleggen van de woorden in het verhaal.

De boeken roepen op tot verbeelding, inleving en beweging. Het luisteren, meedoen en kunnen voelen maakt, dat de taalontwikkeling nóg meer gestimuleerd wordt en de nieuwe woorden makkelijker beklijven. Er is meer inzicht in het verhaal te bemerken. Er wordt meerdere keren uit hetzelfde boek voorgelezen, zodat de leerlingen de taal gaan herkennen en gaan meespreken.

Een gebreid monster wordt met de prentenboekenset van Sneeuwwitje breit een monster meegeleverd.

Read more

Deze ridder slooft zich niet uit en blijft zichzelf. Júist daardoor merkt de prinses hem op.

Read more

De ezel luistert niet naar zijn baas; hij wil niet voor- of achteruit. Wat zou hij wel willen?

Read more