Wat kost PrentenboekenPlus?

Jaarabonnement: u leent voor een periode van drie maanden 1 titel. U ontvangt 4 verschillende titels per jaar.  Nadat u de prentenboekenset hebt geretourneerd verzenden wij de volgende set. Per schooljaar betaalt u € 275,-*. De ‘Leerling gebonden financiering’ (LGF) kan voor dit abonnement worden aangewend.

Verzendmomenten
We verzenden de prentenboekensets op vier vaste momenten per jaar. Als u lid wordt in de loop van het schooljaar ontvangt u de prentenboekenset bij de eerstvolgende verzendronde. Onder veelgestelde vragen vindt u de verzendmomenten.

Kosten per titel
Een prentenboekenset bestaat uit een tactiel prentenboek, een gewoon prentenboek als het een bewerking is, een didactische handleiding voor de voorlezer en een voorwerp dat bij het boek past. In de meest recente boeken van PrentenboekenPlus is ook audio verwerkt; wordt de tekst voorgelezen en de afbeeldingen besproken.

Het is ook mogelijk om de prentenboekensets aan te schaffen. De prijs per titel begint vanaf € 150,-*.

* De genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Subsidies voor scholen
Voor alle basisscholen met speciaal of speciaal basisonderwijs die nu een overeenkomst hebben met de lokale Bibliotheek, en alle basisscholen op de BES-eilanden kunnen in aanmerking komen voor de Impulsregeling 2023-2024 De Bibliotheek op school. Lees er hier meer over.

Let op: De prentenboekensets zijn voor intermediairs van kinderen met een communicatieve, auditieve of visuele beperking. Speciaal voor leerkrachten en logopedisten ontwikkelt PrentenboekenPlus deze inclusieve prentenboeken.