Wat kost PrentenboekenPlus?

Het lenen van een prentenboekenset is gratis voor onderwijsinstellingen en logopedisten die daarvoor werkzaam zijn. Werk je niet bij (of voor) een onderwijsinstelling of wil je meer prentenboekensets per schooljaar ontvangen, dan kan dat. Hieronder vind je alle informatie.

PrentenboekenPlus ontvangt jaarlijks van diverse donateurs bijdragen om zo veel mogelijk kinderen te laten genieten van onze prachtige prentenboeken. Met deze bijdragen kunnen we onderwijsinstellingen in het basis en speciaal onderwijs vier keer per jaar van een mooi prentenboekenset voorzien.

Onderwijsinstellingen en schoollogopedisten

Iedere onderwijsprofessional of professioneel begeleider (die verbonden is aan een school) kan zich als lid inschrijven. We zijn een stichting en stellen de prentenboekensets graag aan iedereen ter beschikking.

Kostenoverzicht:

  • Het lenen voor deze beroepsgroep is gratis
  • Je ontvangt automatisch vier prentenboekensets per schooljaar

Wil je meerdere sets per jaar ontvangen? Dat kan, de kosten bedragen dan € 7,50 per extra verzending. Echter, om zo veel mogelijk kinderen te laten genieten van een toegankelijk prentenboek is dit enkel in overleg mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Zelfstandige logopediepraktijken en overige instellingen

Werk je met kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar met een communicatieve, auditieve of visuele beperking of taalachterstand en zie je kans om PrentenboekenPlus in te zetten in klassikaal of individueel verband? Dan is lenen van onze prentenboekensets zeker mogelijk!

Kostenoverzicht:

  • Het eerste prentenboekenset is gratis te proberen
  • De minimale afname is vier prentenboekensets. Hiervoor geldt een eigen bijdrage vanaf € 30,- afhankelijk van de grootte van de instelling.
  • Meerdere sets per jaar ontvangen? Dat kan, hiervoor geldt een aparte meerprijs
  • Jaarlijks automatisch verlengd, stopzetten is mogelijk na het eerste jaar. Neem hiervoor contact op.

Voor o.a. logopediepraktijken, kinderdagopvang en -behandelcentra hanteren wij deze eigen bijdrage. Dankzij deze bijdrage kunnen wij de verwerkingskosten en doorontwikkeling van nieuwe prentenboeken financieren, evenals het voortbestaan van onze stichting. En daarvoor zijn we je erg dankbaar!