De redders van Ruigrijk

Er was eens een jongen met een grote droom. Rutger wilde de sterkste en stoerste ridder van het land worden. Maar Rutger kon niet lopen en zat in een rolstoel. Hij ging graag samen met zijn buurmeisje Ella, die niet kon zien, op pad. Samen oefenden ze om ridder te worden. Op een dag staan ze oog in oog met draak Naga die bewoners van Ruigrijk in z’n greep heeft. Samen gaan ze de strijd aan! Lukt het hen om iedereen te redden?

Titel : De redders van Ruigrijk
Auteur : Marc de Hond
Uitgever : De Efteling
ISBN/EAN : 9789492652232

Tactiel prentenboek
Het tactiele prentenboek wordt gemaakt voor kinderen met een visuele, auditieve of communicatieve beperking. Hierbij zijn de illustraties voelbaar en wordt de tekst zowel in drukletters als in braille weergegeven. Om ervoor te zorgen dat kinderen (in de klas) samen en tegelijk het sprookje kunnen beleven, worden de gewone en tactiele versies nauwkeurig op elkaar afgestemd.

Eerder dit jaar werd het sprookje gepubliceerd in de vorm van een voorleesboek, prentenboek en inclusieve video. De video werd gemaakt met audiodescriptie zodat het sprookje ook voor slechtziende of blinde kinderen te beleven is. Met de toevoeging van het tactiele prentenboek is het pakket compleet.

Productspecificaties tactiel boek
Taal : Nederlands
Bindwijze : Spiraal
Druk : 1
Verschijningsdatum : november 2021
Afmetingen : 30,9 x 26,8 x 1 cm
Aantal pagina’s : 32 pagina’s
Aanbevolen leeftijd : 4+ jaar
Illustraties : voelbare illustraties in kleur
Lettertype : braille en zwartletters
Extra : een leeswijzer en sleutel

Lees hier het blog van de Efteling.