Held op sokken

Lang geleden, in de middeleeuwen, hadden alle ridders baarden. Behalve ridder Roderik, en die telde dan ook niet mee. Ridders zonder baarden waren alleen maar goed om het bloed van dode draken op te dweilen, harnassen te poetsen en aardappels te schillen. Draken verslaan, prinsessen uit torens bevrijden, op de vuist gaan met ridders uit een vreemd, vijandig land – dat was er voor ridder Roderik dus allemaal niet bij. Maar laat hij nu net iets kunnen waarmee hij alle andere ridders aftroeft…

Wat of wie is een held? In het kasteel wonen verschillende ridders die ieder op hun eigen manier erg stoer doen over hun heldendaden.

Dit is een bewerking van het prentenboek dat eerder is uitgegeven door Uitgeverij Gottmer.

“… een leerling die normaal niet durft te spreken in de groep maar door het gebruik van deze prentenboeken ineens wel hardop durft te praten.”

Een draak is een figuur uit fabels en mythes en zijn dus erg lastig uit te leggen hoe deze eruit ziet. Prentenboekenplus heeft gekozen voor de groene draak als voorwerp bij het boek omdat deze prominent aanwezig is. Waar de tekenaar geheel vrij is in het tekenen, daar moet Prentenboekenplus de meest optimale keuze maken uit het bestaande aanbod van voorwerpen. De tekenaar heeft zich bij het tekenen van deze draak duidelijk laten inspireren door dinosaurussen. Zo kwam Prentenboekenplus dan ook uit bij deze lange groene vierpotige dinosaurus diplodocus met bovenop ‘kartels‘.  Met dit voorwerp in de hand kunnen de kinderen zich goed inleven in het verhaal van dit middeleeuwse rijmgedicht.

Productspecificaties tactiel boek
Taal : Nederlands
Bindwijze : Spiraal
Druk : 1
Verschijningsdatum : januari 2018
Afmetingen : 44 x 30 x 2 cm
Aantal pagina’s : 15 pagina’s
Aanbevolen leeftijd : 4+jaar
Illustraties : voelbare illustraties in kleur
Lettertype : braille en zwartletters
Extra :
  • de leeswijzer voor de voorlezer
  • het oorspronkelijke prentenboek
  • een pluchen draak
Titel : Held op sokken
Auteur : Bette Westera, ill. Thé Tjong-Khing
Uitgever : PrentenboekenPlus
ISBN/EAN : 978-94-92652-09-6