Moppereend staat centraal in dit prentenboek, een zestal andere dieren spelen een kleinere rol. Het verhaal gaat over samenspelen. ‘Ik heb niemand om mee te spelen,’ zei Eend. Wat is spelen voor een eend? Wat is voor het kind het leukste spel om te spelen? Waar, wat en met wie speel jij het liefste? Alle dieren nodigen Eend om mee te spelen maar dat wil hij niet. Eend wijst iedereen af en de dieren voelen zich daar een beetje verdrietig over. Als de dieren meegaan in het spel van Eend, is alles opgelost.

De Denkstimulerende GespreksMethodiek (DGM) van Marion Blank wordt door veel logopedisten gebruikt en is ook uitermate geschikt voor het vergroten van de literaire competentie. De leeswijzer is op deze theorie gebaseerd en vooral DGM Niveau IV wordt toegepast.  Vragen stellen naar aanleiding van beeld en tekst maar waar het antwoord niet besloten ligt in beeld en tekst.

Dit is een bewerking van het prentenboek dat eerder is uitgegeven door Uitgeverij Lemniscaat.

Werkdocumenten

Logopediste Francis Vrielink heeft het boek geanalyseerd volgens de methode Story Grammar Training. Klik hier om het document te bestuderen.

Denkstimulerende Gespreksmethodiek van Marion Blank

Wanneer een kind moeite heeft met het verwoorden van gedachten dan is de DGM een goede manier om dit te oefenen. Klik hier om het document te bestuderen.

“Wat een geweldig, prachtig boek hebben we weer mogen ontvangen. Echt prachtig. We hebben nog diverse boeken van jullie, en eigenlijk worden ze alleen maar meer gebruikt.”

“We hebben het wel 100x voorgelezen :)”

Titel : Moppereend
Auteur : auteur Joyce Dunbar – Petr Horacek
Uitgever : PrentenboekenPlus
ISBN/EAN : 9978-94-92652-13-3
Productspecificaties tactiel boek
Taal : Nederlands
Bindwijze : Spiraal
Druk : 1
Verschijningsdatum : januari 2020
Afmetingen : 36,6 x 28,5 x 1 cm
Aantal pagina’s : 15 pagina’s
Aanbevolen leeftijd : 4+jaar
Illustraties : voelbare illustraties in kleur
Lettertype : braille en zwartletters
Extra :
  • de leeswijzer voor de voorlezer
  • het oorspronkelijke prentenboek
  • een pluchen eend